Wandeltherapie

~ Praktijk Berk & Linde hanteert momenteel een cliëntenstop ~

Wandeltherapie

Psychotherapie in de natuur, gericht op inzicht, verandering en herstel

Bij therapie gaat het behandeling van problemen die jou in het dagelijks leven beperken, zoals een negatief zelfbeeld waar je misschien al jaren mee rondloopt, een ingrijpende gebeurtenis of een recent probleem met gevolgen voor jouw psychische gezondheid en welzijn.

Op een actieve en oplossingsgerichte manier onderzoeken we hoe en welke belemmeringen -zoals automatische negatieve (gedachten)patronen en overtuigingen- zijn ontstaan, hoe ze de ongewenste situatie en/of klachten in stand houden en jou in de weg staan. We bekijken de manier waarop jouw gedachten, gevoelens en gedrag op elkaar inwerken en wat je anders kunt denken en doen.

We werken met een heldere focus op jouw kwaliteiten zoals verbeeldings- en veerkracht, zelfcompassie, interne en externe hulpbronnen, en herstellend vermogen. Kortom, jouw eigen natuur.

Tijdens een wandeltherapietraject pas ik doelgerichte methoden toe, waarmee ik je geleidelijk, in haalbare stappen, met lichaam en geest in beweging breng. Wanneer het moment in het wandelgesprek erom vraagt zet ik o.a. creatieve, ontspannings-, activerings- aandachts- en opstellingsgerichte methoden in die jou ten dienste staan. Wat jij nodig hebt blijft bepalend voor de richting en duur van het traject.


Wat je hebt meegemaakt, wat jou beperkt of waar je in vastloopt heb je niet altijd in de hand. Hoe je ermee om kan gaan wel, en dat is niet altijd een kwestie van keuze. Het is de mens die daar oordelen aan verbindt.

Waarom in de natuur?

Een natuurrijke omgeving biedt rust, ontspanning en nog zoveel meer. De natuur vraagt aandacht zonder moeite of overprikkeling. Ook je redenerend vermogen en zelfreflectie worden gestimuleerd. Dit kan tot creatieve inzichten leiden, het geheugen versterken en de concentratie verhogen. De combinatie van natuur én beweging maakt wandelcoachsessies extra stimulerend, met aantoonbare positieve effecten op fysieke en mentale gezondheid.

Non-stigmatiserende werkwijze

Bij Praktijk Berk & Linde ligt de focus op de persoon en niet op (eerder gestelde) diagnose(s) volgens de DSM-classificatie. Clienten kunnen bij Praktijk Berk en Linde terecht zonder voorwaarden van zorgverzekeraars en zonder verwijzing van de huisarts. Kijk voor meer informatie bij Werkwijze en voor informatie over niet-gecontracteerde zorg bij Vergoeding.

Tarieven

De tarieven van Praktijk Berk & Linde vind je in bovenstaand keuzemenu bij ‘Praktische info’.