Behandeltraject

Wanneer behandeling?

Bij behandeling is er sprake van analyse, verwerking, het verhelpen of leefbaar maken en houden van klachten. Het gaat hier om problemen die je dagelijks leven in het heden beperken. Bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld waar je al jaren mee rondloopt of een recent probleem waar jouw welzijn onder te lijden heeft, zoals rouw of verlies.

We gaan automatische negatieve (gedachten)patronen en overtuigingen die je klachten mogelijk in stand houden ontdekken, onderzoeken en bijstellen. Door te kijken naar de manier waarop gedachten, gevoelens en gedrag op elkaar inwerken en wat je anders kunt denken en doen.

Behandeling richt zich op het achterhalen van de oorzaak van een probleem, tot meer zelfinzicht om vandaaruit te ontwikkelen. We onderzoeken samen hoe bepaald gedrag is ontstaan, waar de kern zit en hoe het in stand blijft. Dit inzicht zal je helpen om verandering door te voeren.

Waarom in de natuur tijdens wandelingen?

Net als bij coaching blijkt behandeling in en met de natuur effectiever te zijn tijdens wandelingen, omdat je op een creatievere manier kunt leren als je daarnaast ook in beweging komt. De natuur kan je daarbij inspireren, relativeren, ideeën en energie geven. Het biedt rust, ruimte, ontspanning, inzicht, troost en nog zoveel meer.