Wandeltherapie

Wanneer therapie?

Bij therapie is er sprake van analyse en behandeling van klachten. Het gaat hier om psychische problemen die het dagelijks leven in het heden beperken. Bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld waar je al jaren mee rondloopt of een recent probleem waar jouw welzijn onder te lijden heeft, zoals rouw of verlies.

We gaan automatische negatieve (gedachten)patronen die je klachten mogelijk in stand houden ontdekken, onderzoeken en veranderen. Door te kijken naar de manier waarop gedachten, gevoelens en gedrag op elkaar inwerken en wat je anders kunt denken en doen.

Therapie richt zich op het achterhalen van de oorzaak van een probleem, tot meer zelfinzicht om vandaar uit te ontwikkelen. In therapie onderzoeken we samen hoe bepaald gedrag is ontstaan, waar de kern zit en hoe het in stand blijft. Dit inzicht zal je helpen om verandering door te voeren.

Waarom in de natuur tijdens wandelingen?

Net als bij coaching blijkt therapie in en met de natuur effectiever te zijn tijdens wandelingen, omdat je op een creatievere manier kunt leren als je daarnaast ook in beweging komt. De natuur kan je daarbij inspireren, relativeren, ideeën en energie geven. Het biedt rust, ruimte, ontspanning, inzicht, troost en nog zoveel meer.