Biografie

Biografie van Wendy Willé

Van jongs af aan wandel ik graag in de vrije natuur, in binnen- en buitenland. Ik ben veel in de natuur en (moes)tuin te vinden en eropuit trekken en in beweging zijn in een groene en rustgevende omgeving maakt mij blij.

De natuur geeft me rust, ontspanning en energie om met plezier mijn dingen te doen. Het relativeert, fascineert en is een enorme inspiratiebron voor mijn tekeningen, schilderijen en beeldhouwwerken.

De naam van mijn praktijk is ontleend aan twee boomsoorten die mij erg aanspreken en in mijn directe omgeving een prominente plek hebben:

Berk: snelgroeiende pioniersboom die na extreme omstandigheden zoals een bosbrand een van de eerste bomen is die opnieuw zijn weg vindt. Biedt bescherming aan andere boomsoorten en maakt het mogelijk dat langzaam groeiende en schaduwminnende soorten kunnen kiemen en groeien.

Linde: kan een hoge leeftijd bereiken en heeft veel levenskracht en weerbaarheid. Bezit een groot herstellingsvermogen door steeds opnieuw worteluitlopers aan de stamvoet te vormen die kunnen uitgroeien tot nieuwe bomen. Voedt met de nectar van bloesem vele insecten, vooral bijen.

Achtergrond

Al snel na mij studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (afstudeerrichting Klinische Psychologie) miste ik in mijn werk de voor mij logische samenhang tussen lichaam en geest. Mijn ‘body-mind’ interesse heeft mij door de jaren heen via o.a. mindfulness en yoga gebracht naar Lichaamsgerichte Psychologie.

Gecombineerd met mijn liefde voor de natuur is alles bij elkaar gekomen in de vorm van mijn zelfstandig gevestigde Praktijk Berk & Linde, voor psychologische behandeling en coaching in de buitenlucht. Ik heb mijn praktijk opgezet naast een parttime functie als communicatieadviseur bij de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door een oplossingsgerichte, praktische en lichaamsgerichte benadering. Ik kijk daarbij naar wat er voor de persoon toe doet en waar het moment om vraagt. Daarnaast vind ik het belangrijk om kwaliteit op maat te leveren en volg ik regelmatig (na)scholing en intervisie.

Doelstelling

Met theoretische en doorleefde kennis en kunde ondersteun ik volwassenen en ouderen met uiteenlopende (psychische) hulpvragen om geleidelijk de weg af te leggen naar nieuwe inzichten en herstel.

In de natuur, waar zintuigen tot hun recht komen, zijn veel associaties te vinden met elementen uit de natuur. Met metaforen en oefeningen help ik afstand te nemen van automatische reacties en patronen; hoe ze bij te stellen en/of ze te leren accepteren en te ontdekken wat jouw eigen natuur je te bieden heeft.

Ik help je bij het onderzoeken en ervaren waar jouw sterktes en talenten liggen. Om zo ruimte te creëren voor ontwikkeling en verbetering van kwaliteit van leven, in lichaam en geest.