Met wie

Wendy Willé | Psycholoog & Coach

Van jongs af aan wandel ik graag in de vrije natuur, in binnen- en buitenland. De natuur geeft me rust, ontspanning en energie om met plezier mijn dingen te doen. Het relativeert, fascineert en is een grote inspiratiebron voor mijn tekeningen, schilderijen en beeldhouwwerken.

Achtergrond

Al snel na mij studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (afstudeerrichting Klinische Psychologie) miste ik in mijn werk de voor mij logische samenhang tussen lichaam en geest. Mijn ‘body-mind’ interesse heeft mij door de jaren heen via o.a. mindfulness en yoga gebracht naar Lichaamsgerichte, Oplossingsgerichte en Positieve Psychologie, gericht op mogelijkheden en veerkracht.

Gecombineerd met mijn liefde voor de natuur is alles bij elkaar gekomen in de vorm van mijn vrijgevestigde Praktijk Berk & Linde, voor psychologische behandeling en coaching in de natuur. Ik heb mijn praktijk opgezet naast mijn parttime functie als communicatieadviseur bij de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door een lichaamsgerichte benadering, waarbij ik op een resultaatgerichte, oplossingsgerichte en praktische manier kijk naar waar het moment om vraagt en wat er voor de persoon toe doet. Daarnaast vind ik het belangrijk om kwaliteit op maat te leveren en volg ik regelmatig (na)scholing en intervisie.

Praktijk Berk & Linde

Als Buitenpsycholoog en Wandelcoach werk ik tijdens wandelsessies veel met bomen in alle soorten en maten. Ze zijn mijn onmisbare en zeer gewaardeerde co-therapeuten en collega’s. Vandaar mijn praktijknaam Berk & Linde, als eerbetoon aan mijn bomen die een speciale plek in mijn omgeving hebben:

Berk: snelgroeiende pioniersboom die na extreme omstandigheden een van de eerste bomen is die opnieuw zijn weg vindt. Biedt bescherming aan andere boomsoorten en maakt het mogelijk dat langzaam opkomende en schaduwminnende soorten kunnen kiemen en groeien.

Linde: kan een hoge leeftijd bereiken en heeft veel levenskracht en weerbaarheid. Bezit een groot herstellend vermogen door telkens opnieuw worteluitlopers aan de stamvoet te vormen die kunnen uitgroeien tot nieuwe bomen. Voedt met de nectar van bloesem vele insecten, waaronder vooral de bijen.

Doelstelling

Met theoretische en doorleefde kennis en kunde ondersteun ik (jong)volwassenen en ouderen om geleidelijk de weg af te leggen naar nieuwe inzichten, persoonlijke ontwikkeling en herstel.

In de natuur, waar zintuigen tot hun recht komen, zijn veel associaties te vinden met elementen uit de natuur. Met metaforen en oefeningen help ik te ontdekken wat jouw eigen natuur je te bieden heeft, evt. afstand te nemen van automatische reacties en patronen; hoe ze bij te stellen en/of ze te leren accepteren.

Ik help je bij het onderzoeken en ervaren waar jouw sterktes, je eigen herstellend vermogen en talenten liggen. Om zo ruimte te creëren voor ontwikkeling en verbetering van kwaliteit van leven, in lichaam en geest.