Biografie

Biografie

Mijn naam is Wendy Willé (1969). Van jongs af aan wandel ik graag in de vrije natuur, in binnen- en buitenland. Ik ben veel in de natuur te vinden. Eropuit trekken en in beweging zijn in een groene en rustgevende omgeving maakt mij blij. Het geeft mij rust, ontspanning én energie om met plezier mijn dingen te kunnen doen.

Daarnaast is en blijft de natuur een grote en onmisbare inspiratiebron voor mijn tekeningen, schilderijen en beeldhouwwerken.

De naam van mijn praktijk is ontleend aan twee boomsoorten die mij erg aanspreken en in mijn directe omgeving een prominente plek hebben:

Berk: snelgroeiende pioniersboom die na extreme omstandigheden zoals een bosbrand een van de eerste bomen is die opnieuw zijn weg vindt. Biedt bescherming aan andere boomsoorten en maakt het mogelijk dat langzaam groeiende en schaduwminnende soorten kunnen kiemen en groeien.

Linde: kan een hoge leeftijd bereiken en heeft veel levenskracht en weerbaarheid. Bezit een groot herstellingsvermogen door steeds opnieuw worteluitlopers aan de stamvoet te vormen die kunnen uitgroeien tot nieuwe bomen. Voedt met de nectar van bloesem vele insecten, vooral bijen.

Achtergrond

Al snel na mij studie Klinische Psychologie miste ik in mijn werk de voor mij logische samenhang tussen lichaam en geest. Mijn ‘body-mind’ interesse heeft mij door de jaren heen via o.a. mindfulness en yoga gebracht naar Lichaamsgerichte Psychologie. Gecombineerd met mijn liefde voor de natuur is alles bij elkaar gekomen in de vorm van mijn zelfstandig gevestigde praktijk voor wandeltherapie en -coaching. Ik heb mijn praktijk opgezet naast mijn parttime functie als communicatieadviseur bij de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam.

Mijn manier van werken kenmerkt zich door een oplossingsgerichte, praktische en persoonsgerichte benadering. Ik kijk daarbij altijd naar wat er voor de persoon toe doet en waar het moment om vraagt. Daarnaast vind ik het belangrijk om kwaliteit op maat te leveren en ik volg daarom regelmatig (na)scholing en intervisie.

Doelstelling

Met theoretische en doorleefde kennis en kunde ondersteun ik volwassenen en ouderen met uiteenlopende (psychische) hulpvragen, doelstellingen en wensen. In de natuur, met haar rustgevende werking en ruimte voor jezelf, werken we samen naar nieuwe inzichten en nieuwe manieren van voelen, denken en handelen.

In gesprek en met behulp van oefeningen laat ik je onderzoeken en ervaren waar jouw mogelijkheden, talenten en kracht liggen. Om zo ruimte te creëren voor ontwikkeling en verbetering van jouw kwaliteit van leven, in lichaam en geest.


‘Om je balans te bewaren, moet je in beweging blijven.’ (Albert Einstein)