Waar

Waar

Op de heidevelden en in de bosrijke omgeving van Huizen, Blaricum en Laren vinden mijn wandelsessies plaats. Het punt van vertrek is doorgaans aan de rand van de Tafelbergheide in Blaricum. Parkeergelegenheid is daar ruim aanwezig. Ter afwisseling kunnen we ook in Huizen of Laren afspreken.

We wandelen bij zonneschijn en door weer en wind (behalve bij storm en bliksem natuurlijk). Je hoeft geen doorgewinterde wandelaar te zijn, maar gepaste schoenen zijn wel aan te raden en op een verfrissende regenbui kun je je goed kleden. Oftewel: “Er bestaat geen slecht weer, alleen maar slechte kleding”.

Waarom in de natuur?

  • Het verhoogt je concentratie, versterkt je geheugen en verlaagt stress.
  • Een natuurlijke omgeving helpt je om tot rust te komen, om je te ontspannen en om ingesleten gewoonten en (gedachten)patronen in een ander daglicht te zetten.
  • De vrije ruimte, met veel frisse lucht, andere geluiden en geuren, werkt stimulerend op je zintuigen en op het leren van nieuwe dingen.
  • In de natuur kun je de mooiste metaforen vinden die passen bij de thematiek waar jij mee bezig bent.
  • De natuur vormt een perfecte omgeving voor ontwikkeling en groei. Door te wandelen stimuleer je namelijk een deel van je hersenen waar je redenerend vermogen zit en waar zelfreflectie ontstaat.
  • Wandelen in de natuur biedt ruimte voor ideeĆ«n en maakt creativiteit los om nieuwe ervaringen om te zetten in voor jou gezonde patronen of strategieĆ«n, om ze duurzaam in je leven te integreren. 
  • Wat voor velen prettig is, is dat je tijdens het wandelen naast elkaar loopt en niet continu oogcontact hebt. Het praat vaak makkelijker over onderwerpen waar je anders misschien niet zo snel over zou beginnen.
  • Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat beweging niet alleen leidt tot een betere lichamelijke conditie, maar ook tot een beter geestelijk welbevinden en een lager stressniveau (verlaging van bloeddruk).

Kortom, een wandelsessie zet zowel je lichaam als je geest in beweging.

Zandpad met Berk op de voorgrond op de Blaricummer heide.