Waar

In de natuur, omdat…

  • een natuurlijke en groene omgeving rust en ontspanning geeft. Het onthaast en zorgt ervoor dat we er stemmingsverbeterende stofjes mee opdoen en zelf aanmaken.
  • de frisse buitenlucht uitdaagt om te bewegen. Het werkt stimulerend op je zintuigen en zet je lichaam en geest in beweging, waardoor onder andere ingesleten gewoonten en (gedachten)patronen in een ander daglicht worden gezet.
  • het een perfecte omgeving vormt voor ontwikkeling en groei. Het deel van je hersenen waar je redenerend vermogen zit en waar zelfreflectie ontstaat wordt erdoor gestimuleerd. Concentratie wordt verhoogd en je geheugen wordt versterkt.
  • de natuur symbolen, metaforen en spiegels biedt die aanknopingspunten vormen voor gesprek en die tot verheldering, inspiratie en nieuwe inzichten kunnen leiden die passen bij de thematiek waar jij mee bezig bent.
  • wandelen in de natuur ruimte biedt voor idee├źn en creativiteit losmaakt om nieuwe ervaringen om te zetten in voor jou gezonde patronen die je in je dagelijks leven kunt integreren. 
  • je tijdens het wandelen om je heen kunt kijken, we naast elkaar lopen en er niet continu oogcontact is. Het praat daardoor makkelijker over onderwerpen waar je anders misschien niet snel over zou beginnen. Ook stiltes voelen natuurlijker en daardoor minder zwaar.
  • uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat beweging in de natuur meerwaarde heeft door rustgevende en vitaliserende effecten van de natuur: o.a. verlaging van stressklachten (minder aanmaak van het stresshormoon cortisol), vergroting van zelfvertrouwen, eigenwaarde en verbeterde sociale vaardigheden.

Waar?

De behandel- en coachingssessies vinden plaats op de heidevelden en in de bosrijke omgeving tussen Huizen en Blaricum. Het punt van vertrek is aan de rand van de Tafelbergheide. Parkeergelegenheid is daar ruim aanwezig. In overleg zijn andere vertrekpunten mogelijk in de natuurgebieden rondom Naarden en Laren.

We wandelen tot anderhalf uur en gaan daarbij wat mij betreft door alle mogelijke weersomstandigheden, tot code oranje. We houden een voor jou prettig wandeltempo aan en hier en daar staat er een bankje.

Je hoeft geen doorgewinterde wandelaar te zijn, maar gepaste schoenen zijn wel aan te raden en op een verfrissende regenbui kun je je goed kleden. Of zoals Loesje zegt: “Bij slecht weer kun je wel lekker met je hoofd in de wolken lopen”.

Meer lezen over coaching en therapie in de buitenlucht?

Artikelen

Websites

Zandpad met Berk op de voorgrond op de Blaricummer heide.