Wandelcoaching

~ Praktijk Berk & Linde hanteert momenteel een cliëntenstop ~

Wandelcoaching

Gericht op ontwikkeling en persoonlijke effectiviteit

Wanneer je behoefte hebt om te sparren over dingen waar je tegenaan loopt in je privéleven of op je werk, kun je losse wandelsessies of een wandelcoachtraject aanvragen. Onderwerpen die vaak aan de orde komen in mijn wandelsessies zijn:

  • Hoe kan ik zorgen voor een betere balans tussen werk en privé?
  • Hoe kan ik mezelf meer uiten, voor mezelf opkomen en mijn grenzen aangeven?
  • Hoe verbeter ik de communicatie met anderen, op mijn werk of in mijn relatie?
  • Ik wil al zo lang …, maar het lukt me niet om me ertoe te zetten.

Misschien heb je behoefte aan (vergroten van) inzicht of aan een nieuwe richting in je werk of privéleven. Of loop je steeds tegen dezelfde dingen aan, en weet je niet hoe je ze aan moet pakken, pieker je je suf en voel je je steeds vaker een hoofd op pootjes. Misschien zorg je graag voor anderen, en ben je jezelf daarbij gaandeweg uit het oog verloren. Je werkt hard, doet je best en voelt toch niet de voldoening waar je zo op gehoopt had.

Je wilt bewust leven, bewuster keuzes maken, maar hoe dan? Waar het bij coaching om gaat is het vinden, oefenen en ontwikkelen van manieren die jouw persoonlijke effectiviteit kunnen vergroten.

Het gaat om jouw doelstelling(en) met als uitgangspunt dat je talenten in je hebt, maar ze misschien nog niet (h)erkent bij jezelf of er onvoldoende gebruik van maakt. Hierdoor ben je bijvoorbeeld minder daadkrachtig, minder effectief en/of minder gelukkig met dat wat je doet.

We werken met een heldere focus op jouw kwaliteiten, talenten en verbeeldingskracht om die in te zetten en je doel(en) in haalbare stappen te bereiken. We gaan op zoek naar manieren om inzicht te krijgen of balans aan te brengen door te luisteren naar je hart, je intuïtie en eigen-wijsheid.

Ik ondersteun je bij het (her)vinden van jouw natuur en hoe je daarmee de door jou gewenste verandering in gang kunt zetten naar een nieuw perspectief op je (arbeids)toekomst.

Bij coaching wordt niet in je verleden ‘gegraven’ en wordt ook niet diep ingegaan op je persoonlijke verleden en evt. problematiek. Mocht je hier gaandeweg behoefte toe voelen, dan is een therapietraject mogelijk.

Je hoeft niet uit balans te raken om in balans te komen.

Waarom buiten, in de natuur?

Coaching in de natuur blijkt effectiever te zijn tijdens wandelingen, omdat je op een creatievere manier kunt leren als je daarnaast ook in beweging komt. Al doende en soms spelenderwijs neem je makkelijker nieuwe informatie in je op. De natuur kan daarbij inspireren, relativeren, ideeën en energie geven. Het biedt rust, ruimte, ontspanning, inzicht en nog zoveel meer.

Tarieven

De tarieven van Praktijk Berk & Linde vind je in bovenstaand keuzemenu bij ‘Praktische info’.